Pramjagt

Limfjordsjægerne råder over 6 bobler og 2 kravlepramme, som kan lånes af de af foreningens medlemmer som har indfriet jagtkort for jagtåret.
Alle bobler er udstyret med lokkeænder, hvide anorakker, ankre, pagajer og rednings- eller svømmeveste. Det eneste man selv skal have er waders og haglbøsse.

Prammene udlånes efter først til mølle princippet, men hvert medlem kan dog kun booke én tur af gangen. Book en pram her.

Er du ny i pramjagt og ønsker vejledning, så er der medlemmer som gerne vil hjælpe. Du kan møde op til vores fællesjagter eller andre arrangementer – dette er en god mulighed for at komme i snak med andre medlemmer, som typisk gerne vil give gode råd mv. Eller stil et spørgsmål om pramjagt på vores Facebookside – så er der højst sandsynligt et medlem, som hjertens gerne vil tage dig med på tur!

Medlemmer, som har indfriet jagtkort til foreningens arealer, må medbringe op til to gæster på pramjagt. Jagtkort og evt. “gæstekort til fjorden” er påkrævet. Se priser her.

Nordsiden

På nordsiden af Limfjorden tæt ved udmundingen af Ryå ligger to bobler og to kravlepramme. Disse giver adgang til et stort og attraktivt jagtareal.
Pramme er placeret ved sømærket (se billede).

OBS: Vær opmærksom på sejlrenden. Vis hensyn og hold afstand til evt. andre pramjægere eller jægere som jager fra land.

Prammenes placering på nordsiden
Prammenes placering på nordsiden

Sydsiden

Foreningen har to bobler på Limfjordens sydside ud for Nørholm Enge. De er placeret helt ned til fjorden (se billede). Parkering foregår på gårdspladsen ved Nørholmsvej 196. Vær opmærksom på ikke at parkere foran døren til laden.
Der er en længere gåtur ned til fjorden end du vil opleve på nordsiden, men modsat behøver man nødvendigvis ikke padle så langt.

OBS: Vær særlig opmærksom på at sejlrenden kommer meget pludselig og er forbundet med livsfare. Prammene er udstyret med svømmeveste. Vis hensyn og hold afstand til evt. andre pramjægere eller jægere som jager fra land.

Prammenes placering på sydsiden

Pramme på trailer

Foreningen råder også over to bobler, som står på trailer. Det kræver derfor en bil med anhængertræk for at låne disse. Til gengæld har man en stor aktionsradius og mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige jagtarealer.

Bemærk, at prammene på trailer bookes som en enhed.
Boblerne står bag en lade ved Rullebanen 25, 9430 Vadum (se billede).

Obs: Husk at tjekke om trailerens lys virker.

Placering af pramme på trailer

Generelt om pramjagt og regler for brug

 • DU JAGER PÅ EGET ANSVAR
 • Danmarks Jægerforbund har produceret en udmærket video, som forklarer det basale ved pramjagt og sikkerhed. Den kan ses her.
 • Sæt dig ind i Jagtloven – særligt det relevante for pram- og havjagt.
 • Fortæl dine nærmeste i hvilket område du påtænker at jage.
 • Tjek prammen for skader mv. inden du tager på fjorden.
 • Tjek vejrudsigten inden du tager afsted.
 • Hold hele tiden øje med vejret når du er på fjorden, og søg mod land inden uvejret rammer dig.

 • Bliver du bekendt med, at der er defekter på pramme eller udstyr, skal du straks underrette jagtudvalget herom. Tak.
 • Efterlad prammen som du ønsker at modtage den!
  • Ryd op efter dig – tøm prammen for affald og patronhylstre.
  • Prammen tømmes for vand ved endt jagt, så den er klar til den næste jæger.
 • Hold afstand til andre (pram)jægere – følg f.eks. sikkerhedsafstandene for hagl (100 x diameteren på haglstørrelsen. Eks. vil sikkerhedsafstanden på hagl str. 3 (3,5 mm) være 350 meter).

KNÆK OG BRÆK!